• Våra kryddor och örter


Basilika Genovese


Smakrik sallatbasilika. Basilikan har blivit en klassiker i vårt svenska kök. De stora bladen passar utmärkt i blandade sallader, pesto, "basilikadolmar" m.m. De ljuslila blomspirorna är både dekorativa och ätliga.

Basilka Thai 


Örten har små blad, lila stam och en nyans av lakrits eller mynta i smaken.  Passar utmärkt för smaksättning till asiatiska rätter.

Basilika Edwina  


Är given i det italienska köket. Denna kryddväxt kan odlas i fönster och utomhus i skyddat läge i kruka.

Citronmeliss


Denna ört även kallad hjärtansfröjd, är en krydda och medicinalväxt. Citronmeliss är en flerårig ört som kan bli omkring en halv meter hög. 

Rysk Dragon


Denna dragon är oumbärlig i många såser som bearnaise, hollandaise och tartarsås. Den fräscha smaken bryter fint mot det feta. Fantastiskt god till ägg, fisk och kyckling. Dessutom lyfter dragon smaken på de flesta grönsaker. 

Koriander 


En av våra äldsta kryddväxter. Redan de gamla romarna använde koriander i tron att den stimulerade matsmältningen och fungerade som "lusthöjare". Koriander "friskar upp" maten och blir ofta ännu godare ihop med andra smaksättare som chili och lime.

Röd Basilika


Mildare variant av basilika. Bladen är vackert purpurfärgade och har spröda blad. Doft och smak påminner om Anis.

Rosmarin 


En favorit i många hem och kök. De färska eller torkade bladen används som krydda till bland annat kött, vilt och kyckling.

Bladmynta (röd Shiso)


Örten som visserligen är släkt med myntan, men smakar ganska annorlunda - smaken påminner en aning om mynta, men även om basilika och svarta vinbär. Den används ofta i japansk och koreansk matlagning.

Bladpersilja


Liva upp dina rätter med persilja. Persilja passar utmärkt att bara blanda med nykokt potatis eller i potatissalladen men ger även god smak till många andra rätter .

Greek Oregano


Klassisk krydda som passar utmärkt till sommarens sallader och grillrätter.


Kryddsalvia 


Testa att fritera bladen, krydda lammsteken, eller gör ett läkande örtte. 

Grön Mynta


Har en stark arom och används till såväl såser desserter och drinkar.

Sommarkyndel


En krydda som passar bra till vilt, grönsaker och sallad.

Oxalis


Oxalis är en vacker krydda och passar därav som dekoration vid festliga måltider. Passar även på en grillad köttbit.

Gurkört


Örten har en lätt gurksmak. Såväl blommor, stjälkar och blad kan användas. Färska blommar strös som dekoration i sallader.

Citronverbena


Citronverbena har en frisk och stark doft av citron.

Lime Basilika


Passande krydda till marinader och fiskrätter. Har en distinkt limearom


Timjan 


Går att använda i massor av rätter, speciellt värmande soppor och mustiga grytor.

Dill 


En härlig örtkrydda som passar lika bra i traditionella rätter som i nya smakkombinationen.

Dansk Körvel


Bladen på denna dekorativa växt används färska eller torkade som krydda till bl,a kyckling, soppa och fiskrätter.