• Våra kryddor och örter


Basilika Genovese


Smakrik sallatbasilika. Basilikan har blivit en klassiker i vårt svenska kök. De stora bladen passar utmärkt i blandade sallader, pesto, "basilikadolmar" m.m. De ljuslila blomspirorna är både dekorativa och ätliga.

Basilka Thai 


Örten har små blad, lila stam och en nyans av lakrits eller mynta i smaken.  Passar utmärkt för smaksättning till asiatiska rätter.

Citronmeliss


Denna ört även kallad hjärtansfröjd, är en krydda och medicinalväxt. Citronmeliss är en flerårig ört som kan bli omkring en halv meter hög.

Rysk Dragon


Denna dragon är oumbärlig i många såser som bearnaise, hollandaise och tartarsås. Den fräscha smaken bryter fint mot det feta. Fantastiskt god till ägg, fisk och kyckling. Dessutom lyfter dragon smaken på de flesta grönsaker. 

Rosmarin 


En favorit i många hem och kök. De färska eller torkade bladen används som krydda till bland annat kött, vilt och kyckling.

Bladmynta (röd Shiso)


Örten som visserligen är släkt med myntan, men smakar ganska annorlunda - smaken påminner en aning om mynta, men även om basilika och svarta vinbär. Den används ofta i japansk och koreansk matlagning.

Greek Oregano


Klassisk krydda som passar utmärkt till sommarens sallader och grillrätter.

Kryddsalvia 


Testa att fritera bladen, krydda lammsteken, eller gör ett läkande örtte.

Oxalis


Oxalis är en vacker krydda och passar därav som dekoration vid festliga måltider. Passar även på en grillad köttbit.
Timjan 


Går att använda i massor av rätter, speciellt värmande soppor och mustiga grytor.